Fine Dining Nedir?

Fine Dining Nedir?

Fine Dining, son zamanlarda oldukça revaçta olan bir akımdır. Gastronomik lezzetlerin sanatsal sunum biçimleri kullanılarak sergilendiği ve lezzeti estetik zevkle buluşturan bir sistem olan fine dining ve bu hizmeti veren restoranlar günümüzde son derece rağbet görmekte ve sunmuş olduğu kaliteli hizmetle rafine zevklere hitap etmektedir.

Fine dining restoranlarda maksat; en taze ve kaliteli malzemeleri, en iyi sunumlar ve yaratıcı dokunuşlarla misafirlere sunmaktır. Birçoğunda tadım menüsü olan fine dining hizmeti veren restoranlar küçük porsiyonlar halinde sundukları menüleriyle aynı anda pek çok yemeğin "finish" ini vermektedir. Elbette bu lüks deneyim ve yaratıcılık dolu tabaklar hem lezzet becerisi hem de sunum şeklinin gerektirdiği el becerisi dolayısıyla büyük bir yetenek istemektedir. Bu hizmeti sunabilmek için de çoğunlukla tabakların mimarı ünlü ve Michelin yıldız sahibi şefler olmaktadır. Çoğunlukla tariflerin benzersizliği ve "imza sunum ve tat" hizmeti verildğinden bu restoranların fiyatlarının da sunulan lüks deneyimle doğru orantılı olması kaçınılmaz olmakta. Genellikle tıka basa doymak yerine, gastronomik bir zevk yaşamanızın hedeflendiği bu restoranlarda porsiyonların minimalliği söz konusu olmakla beraber bahsettiğimiz tadım menüleriyle birçok çeşidi aynı anda deneyimleyip şefin özel ve imza tabaklarını deneyimlemeniz mümkün olmaktadır.

Elbette fine dining restoran sahibi olabilmek ve bu yönde hizmet verebilmek için yalnızca tabak ve sunum yeterli olmamaktadır. Hizmet kalitesi için gerekli olan diğer şartları da sıralamak mümkün. Öncelikle, restoranın iç ve dış dekorasyonu, manzarası ve mimarisinin en az tabaklarınız kadar kaliteli olması ve göze hitap etmesi gerekmektedir. Servis bünyesinde gerekli olabilecek tüm ekipmanlar ve strandartlar yerine getirilmiş olmalıdır. Sunmuş olduğunuz hizmete, servis şekline ve yemeklere hakim servis elemanlarınız bulunmalı ve yöneltilebilecek sorulara kendi dilleri ve yabancı dillerde yanıt verebilecek yeterlilikte olmaları gerekmektedir.

Fine Dining Nedir?

Fine Dining Restıoranlarda Rezervasyon Yönetim Sisteminin Önemi

Fine Dining restoranlar, standart hizmet veren restoranlara göre çok daha büyük emekler vermekte, kişi bazlı ve hedef kitleye yönelik bir hizmet sağlamaktadır. Kullanılan malzemelerin tazeliği, tadım menüleri ve özel sunumlarıyla bu restoranlar için rezervasyon sistemleri ve misafirlerin rezervasyonlarına riayet edip etmemeleri hem verilen emeğin karşılığının alınması hem de sistemli bir yönetimle kazançların arttırılması için oldukça önemlidir. Rezervem'in restoran rezervasyon sistemi ile tüm bunları yönetmek artık çok kolay!

Fine Dining Nedir?

Siz Özel Fine Dining Sunumlarınızı Hazırlarken Boş Masaları Düşünmenize Dur Diyoruz!

Binbir emek ve titizlikle işletmekte olduğunuz; birbirinden özel ve eşsiz sunumlara, eşi bulunmaz tarifleri olan imza yemeklere ve göze son derece hitap eden bir dekorasyona sahip fine dining restoranınızda düşünmeniz gereken şeyleri yalnızca saydığımız kadarıyla sınırlı tutuyoruz. Bunların arasına bir de misafirin rezervasyona gelmeyerek no-show durumuna düşmesine artık dur diyoruz! Rezervem sayesinde misafirlerinizin rezervasyonlarını sizlere sunduğumuz gelişmiş ve güçlü araçlardan alabilir ve yalnızca telefon yoluyla rezervasyon oluşturma dönemine son verebilirsiniz. Böylece misafirleriniz rezervasyon oluştururken birçok seçeneğe sahip olurken, siz de telefon trafiğinde boğulmak zorunda kalmıyorsunuz.

Misafirlerinizin rezervasyon oluşturmasıyla meseleden elimizi eteğimizi çekiyor muyuz? Elbette hayır! Fine Dinig restoranlarda esasında rezervasyonların iptalinin verdiği zararın büyüklüğü ve rezervasyonların kesinliği oldukça ciddi bir mesele. Bu konuda sizi son derece iyi anlıyoruz. İmza tabaklar ve oldukça çeşitli tadım imkanı sağlanacak yemekler hazırlanacağından günlük ve spesifik olarak alınan malzemeler, hazırlanan sunumları dikkate alıyor ve bu konuya da daha detaylı çözüm üretiyoruz. Ön Ödemeli Rezervasyon özelliğiyle misafirlerinizin rezervasyon yaptırırken en az sizin onları aldığınız kadar ciddiyet göstermelerini sağlayabilirsiniz.

Misafirlerinizin belirttiği saatte gelip gelmeyeceğini teyit etmek için e-posta ve sms bildirimleriyle rezervasyonlarını kolayca hatırlatabilirsiniz. Böylece hem hatırlatmada bulunurken hem de iptal olup olmadığını haber verme oranlarını artırıyor, no-show durumunu engelleyerek boş masaları en aza indirebilirsiniz. Ayrıca siz fazladan emek harcayıp hem finansal hem de iş gücü olarak yıpranmazken, iptal edilen rezervasyonları kolayca takip edebiliyor olmanız sayesinde restoranınızın dolu olduğunu sanıp hizmetlerinizden yararlanamamış misafirlerinize de yer açabilirsiniz. Sizi ilk defa tercih edecek veya müdaviminiz olmaya gönüllü misafirleri geri çevirmemek kulağa hoş geliyor olsa gerek!

Fine Dining Nedir?

Sunduğunuz Kaliteli Hizmette Övgüleri Toplayın!

Rezervem ile verdiğiniz kaliteli hizmetin ve fine-dining restoranınızda profesyonel sunumlarınızın misafirleriniz tarafından tatmin edici olup olmadığını öğrenmek mümkün. Misafirlerinize sms ve e-posta bildirimleri yaparak restoran deneyimleri hakkındaki kolayca geri bildirimler alabilirsiniz. Böylece misafirlerinizle restoranda geçirdikleri zamanda gösterdiğiniz ev sahipliğini devam ettirebilecek, sizi daha fazla ve düzenli olarak tercih etmelerini kolaylaştırabileceksiniz. Rezervem'in Misafir Geri Bildirimleri özelliğini daha detaylı incelemek için buraya tıklayın.

Rezervem sayesinde misafirlerinizin sizi ne sıklıkla ziyaret ettiğinden tutun, doluluk oranlarının geçmiş ve gelecekle karşılaştırılabilirliğini geri bildirimlerle taçladırarak doğru yolda olup olmadığınızı kontrol etmeyi, boş masaları en aza indirmeyi ve sunduğunuz lüks deneyimin karşılığını almanıza kadar birçok konuyu kolayca yönetebilirsiniz. İşin özü, fine dining restoranların hızla artmakta ve tercih edilmekte olduğu bu dönemde rezervasyonlarınızı sistemleştirmek ve teknolojiyle buluşturmak çözümlerin en akıllıca olanı!