Instagram’dan Nasıl Rezervasyon Alınır?

Instagram'dan Nasıl Rezervasyon Alınır?

Instagram, ticari hayatta faaliyet gösteren bütün işletmeler gibi restoranlar için de hedef kitleye ulaşabilmek ve onlarla güçlü bir bağ kurabilmek için önemli bir avantaj teşkil ediyor. Dahası restoranlar için diğer sosyal medya platformlarına nazaran Instagram'ın çok özel bir yeri mevcut. Doğrudan servis, görüntü, ambiyans ve göze hitap eden diğer tüm etmenlerle oluşturduğu imajı etkili bir şekilde pazarlayarak kârlılık oranını arttırabilen restoranlar için Instagram, hedef kitlesine buharı tüten yemeklerinin lezzetlerini hissettirebileceği, sahip olduğu atmosferi gözler önüne serebileceği, sunduğu görsel şölenle onların ilgisini çekebileceği ve kampanyalarını hızlıca duyurabileceği oldukça değerli bir pazarlama aracı olarak karşımızda duruyor.

Peki restoran rezervasyon sistemi ile bir pazarlama aracı olarak Instagram'ı çok daha verimli kullanmak mümkündür desek, restoranınızı büyütmek için bu eşsiz avantaja sahip olmak istemez misiniz? Cevabınızın olumlu olduğunu duyuyor gibiyiz. Gelin restoran rezervasyon sistemi ile "Instagram 'dan nasıl rezervasyon alınır?" birlikte keşfedelim.

Instagram’dan Nasıl Rezervasyon Alınır?

Instagram'dan Restoran Rezervasyonu Almak Neden Önemli?

Restoranlar için rezervasyonlar, restoran evreninde faaliyet gösteren herkesin bildiği gibi tam anlamıyla bir olmazsa olmaz. Yeterli sayıda rezervasyon alan restoranların önlerini net bir şekilde görebildiği, iş planlamalarını bu doğrultuda yapabildiği ve satın alma süreçlerini eksiksiz olarak yürütebildiği bu sektörel ekosistemde, rezervasyon süreçlerini hızlı, doğru ve ulaşılabilir bir şekilde organize edebilen restoranların başarıya ulaşma yolunda bir adım önde olacağı aşikar. Tam da bu noktada Instagram'dan rezervasyon almak ise rekabetçi koşullarda öne çıkmak isteyen restoranlar için kayda değer bir fırsat sunuyor.

Hootsuite'in 2021 Ocak Raporu'nda, Türkiye nüfusunun %77.8'inin interneti, %70.8'inin ise sosyal medyayı aktif olarak kullandığı ve yeni bir marka keşfederken televizyondan sonra en çok yararlanılan kaynağın %41.6'lık oranla sosyal medya olduğu belirtiliyor. Söz konusu istatistikler ışığında, tüm işletmeler gibi restoranlar için de sosyal medyanın son kullanıcıya ulaşma ve onların ilgisini kazanabilme bağlamında etkili bir yöntem olduğu yadsınamaz bir gerçek. Instagram'ın 800 milyon aktif kullanıcısı göz önünde bulundurulduğunda ise sosyal medya platformları arasında hem ulusal hem uluslararası arenada öne çıkmak isteyen restoranlar için benzersiz bir değere sahip olup artık bir "ihtiyaç" olarak değerlendirilebileceği gözler önünde. Restoran rezervasyon sistemi ile Instagram'dan restoran rezervasyonu almanın bu bağlamda bir tercihten ziyade gereklilik oluşturduğu söylenebilecektir.

Instagram’dan Nasıl Rezervasyon Alınır?

Dijital Dönüşüme Kapı Aralayın!

Instagramüzerinden hızlı, etkili ve tek tıkla rezervasyon alabilme olanağına sahip olmak restoranınızın yüksek bir ivmeyle büyümesini, kârlılık oranını artırmasını ve profesyonel restoran rezervasyon sistemi ile müşteri memnuniyetini yükseltmesini sağlayacaktır. Peki tüm bunları sağlayacak olan restoran rezervasyon sistemi nedir ve ne işe yarar?

Restoran rezervasyon sistemi, esasında Instagram sayfanızdan ücretsiz rezervasyon almanızı sağlamanın yanı sıra web sitenizden ve hatta Google işletme hesabınız üzerinden tamamen ücretsiz olarak restoran rezervasyonlarınızı almanıza imkân tanır. Sayfalarınıza yerleştireceğiniz link aracılığıyla hızlıca rezervasyonlarınızı alabilir ve müşterilerinize saniyeler içerisinde otomatik olarak SMS veya e-posta aracılığıyla bilgilendirme yapabilirsiniz.

Rezervem online restoran rezervasyon modülü ile hayata geçirilen profesyonel restoran rezervasyon sistemi ile potansiyel misafirlerinize profesyonel bir rezervasyon süreci sunabilir, Instagram başta olmak üzere birçok platformdan online rezervasyon alabilir, üstelik tüm rezervasyonlarınızı tek bir yerde toplayarak iş süreçlerinizi karışıklığa mahal vermeyecek şekilde yürütebilirsiniz. Profilinize ekleyeceğiniz basit bir link aracılığıyla restoran rezervasyon sistemi ile Instagram hesabınız arasında güçlü bir entegrasyon sağlayabilir ve rezervasyon sayılarınızı hiç olmadığı kadar yükseltebilirsiniz. Rezervem restoran rezervasyon sistemi ile restoranınızın dijital dönüşümüne kapı aralayın. Dijital çağa uyum sağlayın ve kârlılık oranınızı maksimize edin.

Reervem'in restoran rezervasyon sistemi hakkında detaylı bilgi almak için buraya, online rezervasyonlarla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayın.

İlgili blog yazımıza göz atın: Instagram'a Rezervasyon Butonu Nasıl Eklenir?