Detaylı istatistikler sayesinde geleceğe emin adımlarla ilerleyin

Detaylı istatistikler sayesinde geleceğe emin adımlarla ilerleyin

Restoran yönetimi sürecinde günü kurtarmak önemli olabilir ancak günümüzde rekabetin yadsınamaz düzeylere ulaştığı yemek sektöründe kalıcılığı sağlamak ve müşteri memnuniyetini arttırmak için bundan daha fazlasına ihtiyacınız var. Üretim ve kaynak planlama, restoranınız için her günü en iyi şekilde kurtarırken, aynı zamanda tasarruf sağlamayı, maliyetleri düşürmeyi, geleceği sağlam adımlarla planlamayı, riskleri azaltmayı ve büyüyebilmeyi mümkün kılar. Peki bir rezervasyon modülü ile üretim ve kaynak planlamanın nasıl bir ilişkisi olabilir? Klasik restoran yönetimi modüllerini bilemeyiz ancak Rezervem, restoran yönetim sürecinde elde ettiği verileri yararlı istatistiklere dönüştürerek restoranınız için tam bir performans değerlendirmesi sağlar. Oluşturulan restoran istatistikleri sayesinde geçmişteki eksiklikleri görerek geleceğe emin adımlarla yürümeniz kolaylaşır.

Hesabını Bilen Yazılım ile Aylık Özetler Size Gelsin

Rezervem’in restoran istatistikleri araçları sayesinde misafirlerinizin davranış ve eğilimlerine dair aylık oranların hesabını yapmanıza gerek kalmaz. O ay içerisinde kaç misafir ağırladığınız, ciro miktarları, No-Show rezervasyon sayısı ve toplam maliyeti gibi istatistikler ve çok daha fazlası sistem tarafından otomatik olarak tutulur ve indirilebilir Excel uzantılı raporlar halinde sunulur.

Üretim, Kaynak ve Maliyet Planlamayı Kolaylaştırın

Restoran istatistikleri araçları sayesinde elde edeceğiniz günlük, haftalık ve aylık veriler rezervasyonların yoğun olduğu tarihler, misafir yorumları ve başarılı-başarısız hizmet türleri gibi alanlarda bilgi sahibi olmanızı ve gözden kaçırdığınız noktaları açıkça görüntüleyebilmenizi sağlar. Bu sayede daha kesin rakamlarla üretim ve kaynak planlaması yapabilir, restoranınızın aylık ve yıllık planlarını kolaylıkla oluşturabilirsiniz.

Rezervasyonlarınızın Kaynağını Öğrenin

Rezervem’in sağladığı ücretsiz araçlarla yanlızca Google, Instagram ve Web sitenizden gelen rezervasyonlar değil, farklı platformlardan gelen rezervasyonları da haftalık ve aylık olarak görüntüleyebilirsiniz. Böylece Zomato, Quandoo, Rezervin, TripAdvisor gibi platformlardan ve farklı satış ortaklıkları üzerinden işletmenize gelen misafir oranını, bu platformların restoranınızın aylık gelirlerine ne düzeyde katkı sağladığını ve hangi platformlara yoğunlaşmanız gerektiğini kolayca belirleyebilirsiniz.

Mutfağınızla Öne Çıkın, Değerlerinizle Konuşulun

Güçlü bir mutfak, bugünlerde yalnızca başarılı şeflerinizin olması ile mümkün. Ancak müşteri memnuniyeti, personelin gülen yüzü, insana değer verme politikası gibi kurum değerleri, başarının asıl anahtarı. Bazen çok leziz yemekler, eksik hizmetler nedeniyle misafirlerin hafızalarına olumsuzluklarla kazınabilir. Bazense her yerde yiyebileceğiniz bir yemek, düşünceli bir hareket ile konuklarınızın aklında en iyisi olarak kalabilir. Rezervem, en iyisi olmak ve en iyisi kalmak isteyen restoranların çözüm ortağıdır.

Geçmişe ve Geleceğe Aynı Anda Bakın

Mevcut ve gelecek ayların restoran istatistikleri indirilebilir formatlarda hizmetinize sunulurken geçmiş aylara yönelik veriler de saklanır ve geçmişe dönük kıyaslamalar, büyüme oranları, rezervasyon artış ve azalışları karşılaştırılabilir. Restoranınızın geçmişine ve geleceğine yönelik istatistikleri aynı anda görüntüleyebildiğinizde yeni kararlar almak ve misafir davranışlarına ilişkin analizler yaparak restoranınızın hizmet kalitesini en üst seviyelere çok daha kolay çıkarabilirsiniz.

Rezervem'in Raporlama & Analitik özelliği ile daha detaylı bilgi almak için buraya tıklayın.